Hoe afvallen niet meer belangrijk voor mij werd

Laat ik maar gewoon met de deur in huis vallen: ik ben 5 kilo aangekomen in de afgelopen twee maanden. Jup, je leest het goed. VIJF hele er zelf aangevroten (is dat een woord eigenlijk?) kilo’s. Het ging dan ook allesbehalve lekker in die twee maanden. Mentaal, lichamelijk. Alles kwam de revue passeren en helaas kwam ik daardoor in een soort van negatief spiraaltje terecht. Dus binnen twee maanden tijd heb ik mijn eigen harde werk om zeep geholpen. Ikzelf. En niemand anders. De schuld ligt compleet bij mijzelf. Maar dat is niet erg, want het is een proces van vallen en opstaan.
Lees verder

Voeding- en sportdagboek week 20

Ik merk dat ik deze week nog wel veel moeite heb met mij houden aan mijn voedingsschema. Het is toch ergens nog wel wat lastig om mezelf te motiveren. Er is een knop om gegaan in mijn hoofd waardoor ik een hoog “schijt gehalte” heb gekregen. Nu weer terug gaan naar een voedingsschema is daardoor makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is een proces van vallen en opstaan. Beetje bij beetje komen we er wel weer. Het zou alleen wel helpen als de motivatie weer wat meer de bovenhand zou krijgen (haha).

Lees verder

Appel-yoghurt muffins

Ik vond van het weekend twee appels in de fruit la in de koelkast. Eigenlijk waren ze niet meer lekker om gewoon zo vanuit het vuistje te eten, maar ik vond het zonde om ze weg te gooien. Ik maak geregeld de blauwe bessen yoghurt muffins van Kokerellen en bedacht mij dat ik de blauwe bessen wel kon vervangen voor de appels en nog wat fijn gesneden amandelen er aan toe kon voegen. Daarnaast was het weer buiten niet echt super, dus moest ik iets verzinnen om met mijn dochter te doen. Dus toen zijn we samen de keuken in gedoken!

Lees verder

Voeding- en sportdagboek week 19

Afgelopen week ging het eindelijk lichamelijk iets beter. Vanaf dinsdag ben ik weer aan het werk gegaan en vanaf woensdag weer langzaamaan gaan sporten. Wel merkte ik dat ik qua voeding echt nog niet back on track was. Het bijhouden van mijn voeding via MyFitnessPal heb ik niet dagelijks gedaan, dus deze week nog niet echt een overzicht van de kcal op het gebied van voeding. Volgende week maar een nieuwe poging. Wat de weegschaal nu aangeeft? 67,5 kg. Dat is een mooie winst van ruim 3,5 kilo. Ach er zijn ergere dingen in het leven….(maar vanaf morgen echt weer even de focus erop)…

Lees verder

Appelrozen (recept Allerhande)

Ik was laatst op zoek naar een recept voor een lactosevrij dessert. Wij kregen vrienden te eten en zij is lactose intolerant. Omdat ik met haar goedkeuren toch wat mascarpone had verwerkt in de soep en kaas in de lasagne, kon ik het natuurlijk niet maken om ijs voor te schotelen. Maar ja een bakje met fruit wilde ik ook niet op tafel zetten. Maar wat moest ik dan doen? Ik was inspiratieloos,dus ging ik even mijn grote vriend Google te rade. Uiteindelijk ontdekte ik via de Allerhande site een onwijs lekker en makkelijk recept voor Appelrozen. De kleine vond ze ook zalig, dus zeker een aanrader voor groot en klein! EN lactose vrij. Mission accomplished.

Lees verder

Sport dagboek week 17 en 18

Nou over deze twee weken kan ik kort en krachtig zijn. Doordat ik niet fit was heb ik vrij weinig gedaan aan sporten. Op een gegeven moment was ik zelfs zo ziek dat ik ook echt geen puf had om achter een laptop te gaan zitten en een “sport dagboek” bij te houden. Beside that, wat viel er bij te houden? Niet heel veel. Hoewel ik afgelopen twee weken dus vrij weinig beweging heb gehad, heb ik toch even voor mezelf de boel op een rijtje gezet. Ook om voor mezelf het schrijven meer structuur te geven. Maar bovenal om inzicht te krijgen in mijn calorieverbranding op een dag dat ik amper van mijn kont afkom. Ligt hoger dan ik dacht.

Lees verder

Geef mij één vinger en ik pak de hele hand

Zaterdagavond, 21:00 uur. Er is rust in huis. Dochter ligt al ruime tijd op bed en vriendlief heb ik ook naar boven gestuurd omdat hij ziek is. De vogels fluiten buiten, het is nog licht en het huis ruikt fris & fruitig en is weer spik & span. Ik heb zin om de kaarsjes aan te steken, mijn huispakje aan te doen en lekker met een kop thee op de bank te gaan zitten. Even heerlijk in mijn eentje. Even genieten. Maar toch besluit ik om ook maar naar bed te gaan. Mijn lichaam is gesloopt. Ik voelde mij vanochtend na twee  weken van ziek te zijn geweest weer een stuk beter en werd overmoedig. Veel te overmoedig. En dat zorgt er dus voor dat ik, jongedame van 32 jaar, op zaterdagavond om 21:00 uur naar bed ga. Geef mij één vinger en ik pak de hele hand. Om vervolgens mijn hoofd te stoten tegen die eeuwige zelfde steen. Waarom ook echt?

Lees verder

En de overige 363 dagen van het jaar?

Gisteren was het 4 mei. De dag waarop wij in Nederland herdenken. Aanvankelijk de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, gaandeweg de jaren ook de slachtoffers die zijn gevallen bij oorlogen daarna. Naarmate de Tweede Wereldoorlog steeds meer een geschiedenis uit de boeken begint te worden (de generatie die deze oorlog heeft meegemaakt wordt alsmaar kleiner en kleiner) lijken er ook meer geluiden te komen in de trant van: “Waarom nog? Het is al zolang geleden.” Geluiden waar ik het niet mee eens ben.

Lees verder

Sport dagboek week 16

Maandag
Tweede Paasdag. Een dag waarop ik vrij weinig heb gedaan. Ik was moe en ik had al genoeg spierpijn na de Insanity training van de dag ervoor. Toch nog redelijk actief geweest, want ik heb uiteindelijk 1.736 kcal verbrand. Joost mag weten waardoor, want op moment van schrijven (na een week) weet ik dus eigenlijk niet meer zo goed wat ik precies heb gedaan die dag.

Lees verder

https://pixabay.com/nl/pasen-paashaas-paashaas-slapen-2118070/

Slaap kindje slaap

Ik heb nog nooit zo uitgekeken naar een paar dagen extra vrij! Voor mijn werkgever, en elke andere werkgever, zijn feestdagen natuurlijk minder leuk. Want laten we eerlijk zijn, ze kosten geld. Maar ik als werknemer omarm ze met alle liefde. Met name nu. Want allemachtig wat ben ik moe de laatste tijd! En waardoor het komt? Joost mag het weten. Misschien de voorjaarsvermoeidheid? Misschien mijn drukke leven? Ik heb echt geen idee, maar irritant is het wel.

Lees verder